Додому НОВИНИ Влада і громада У понеділок відбулось засідання робочої групи з питань тарифу на перевезення...

У понеділок відбулось засідання робочої групи з питань тарифу на перевезення громадським транспортом

162
ПОДІЛИТИСЬ

На засіданні, окрім членів робочої групи, були присутні члени виконкому, громадські активісти, перевізники та представники фірми Dozor, яка надає найкращий сервіс трекінгу транспортних засобів по всій Україні.

У місті розуміють необхідність підняття тарифу на перевезення. Але у той же час перед перевізниками підіймають питання покращення умов надання послуг. І трекінг – одна з умов, яку поставив міський голова Сергій Орлюк. Всі перевізники на свої транспортні засоби мають встановити GPS-трекери і підключитись до сучасної системи спостереження. Це надасть наступні переваги жителям Бердичева та гостям міста: кожен бажаючий зможе відслідкувати місцезнаходження того чи іншого транспортного засобу у реальному часі, також це посилить контроль міської влади за перевізниками. У міськвиконкомі впевнені, що це дозволить наочно бачити, які транспортні засоби виходили на маршрут, які нині перебувають на маршруті та до котрої години вони були на маршруті.

У мобільному додатку Dozor, який з впровадженням GPS-трекерів можна буде встановити на будь-якому смартфоні, городянин дізнаватиметься, скільки чекати на наступну маршрутку, і це працюватиме на всіх зупинках міста. Також передбачається, що на зупинках встановлять сучасні інформаційні табло, які обладнають камерами спостереження та USB-портами. Останнє дозволить заряджати телефони просто очікуючи на свій маршрут.

На засіданні присутніх інформували: відповідно до домовленостей, GPS-трекери встановили 100 % перевізників, окрім АТП-11837, яке обрало іншу фірму-надавача послуг. Безпосередньо під час спілкування дане питання було закрито: зняття, перепрошивку та встановлення мають здійснити до кінця цього тижня.

Лише після цього можна буде говорити про скликання засідання виконавчого комітету (можливо, позачергового). На це засідання й винесуть питання про підняття тарифу. Очікується, що запропонована вартість проїзду у маршрутках становитиме 8 грн.