Додому НОВИНИ Влада і громада У райдержадміністрації пройшов семінар-нарада

У райдержадміністрації пройшов семінар-нарада

605
ПОДІЛИТИСЬ

У райдержадміністрації пройшов семінар-нарада із представниками лісопильних та деревообробних підприємств району, сільгоспвиробниками та пасічниками.

Під керівництвом голови Бердичівської райдержадміністрації Петра Яригіна, за участі заступника голови РДА Сергія Адам’яка, працівників управління праці та соціального захисту населення Бердичівської РДА, Бердичівського об’єднаного управління Пенсійного фонду України у Житомирської області, Бердичівського міського центру зайнятості, Бердичівського районного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області, ДП “Бердичівське лісове господарство” та Бердичівської райдержадміністрації відбувся семінар-нарада з представниками лісопильних та деревообробних підприємств району, керівниками сільгосппідприємств та пасічниками.

У ході семінару було проведено роз’яснювальну роботу з питань дотримання трудового законодавства, в тому числі у частині належного оформлення трудових відносин з найманими працівниками та укладання колективних договорів. Обговорили питання обов’язку сплати ЄСВ та подання звітності до Пенсійного фонду України з метою урахування до страхового стажу відпрацьованого працівниками періоду. Мова йшла і про компенсацію роботодавцям витрат у розмірі єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Григорій Івасюк – головний лісничий ДП “Бердичівське лісове господарство” розповів присутнім про стан охорони лісів від незаконних рубок дерев та інших лісопорушень в лісах державних лісогосподарських підприємств.

Серед обговорюваних питань – застосування пестицидів, засобів захисту рослин (санітарно-гігієнічні вимоги) та недопущення отруєння та загибелі бджіл. Валерій Биков, начальник Бердичівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області доповів з даного питання.

Про актуальність теми порядку часткового відшкодування з обласного бюджету відсоткових ставок за кредитами, залученими суб’єктами господарювання Житомирської області, повідала завідувач сектору економіки та торгівлі Бердичівської РДА Алла Волянська.

Прес-служба райдержадміністрації.