Додому НОВИНИ Влада і громада У своїх шефів-поліцейських з Бердичева гостювали вихованці спеціалізованої школи

У своїх шефів-поліцейських з Бердичева гостювали вихованці спеціалізованої школи

721
ПОДІЛИТИСЬ

Напередодні новорічних свят бердичівські поліцейські побували у місцевій загальноосвітній школі-інтернаті та привітали своїх підшефних вихованців, запросивши їх на гостини до відділку поліції. Днями дітлахи відвідали правоохоронців і детальніше познайомилися з їх роботою.

Екскурсія відбулася за ініціативи начальника превентивного блоку Бердичівського відділу поліції Олега Остріцького, який підкреслив важливу виховну роль таких заходів серед підлітків:

– Така профілактика, у першу чергу, націлена на виховання правосвідомості у молоді. Ми знайомимо юнаків зі своєю діяльністю, аби кожен з них переконався, що поліцейський – справжній захисник, а його робота – необхідна і відповідальна. Також у підлітків важливо виховати нетерпимість до будь-яких протиправних діянь.

Відтак відвідування поліцейського відділку для молоді розпочалося з чергової частини. Капітан поліції Володимир Кулик розповів про її основні функції, роз’яснив алгоритм дій слідчо-оперативної групи, яка виїжджає на місце події, та хто входить до її складу. Діти також дізналися, що упродовж доби поліцейські в середньому фіксують до 30 повідомлень про злочини та події, які трапляються на території Бердичівського району.

Екскурсія продовжилася у славетній музейній кімнаті, де дбайливо зберігаються речові й документальні предмети, які до певного часу користувалися правоохоронці у повсякденній діяльності у різні часові проміжки. Нині усі ці речі стали музейними експонатами.

PM726image001Слід зазначити, музейна кімната бердичівських правоохоронців незвичайна, адже відвідувачі мають змогу не лише візуально оглянути, але й потримати експонати у руках, а деякі навіть приміряти на себе. Наприклад, справжню міліцейську форму, яка також уже стала історією.

Втім, як і очікувалося, найбільш яскраве враження на школярів справив службовий мотоцикл, за кермом якого залюбки фотографувалися дітлахи.

Ще однією захоплюючою частиною екскурсії для хлопців та дівчат став спортивний зал, який знаходиться на території відділку і де поліцейські тренуються, аби завжди бути у належній формі.

Хлопці й дівчата подякували своїм шефам за змістовну розповідь і цікаве знайомство з роботою поліцейського.

За словами педагога-вихователя Валентини Дзюби, яка супроводжувала юних відвідувачів, діти побачили поліцію з іншого, нового для себе боку. Окремі з хлопців навіть висловили бажання у майбутньому пов’язати свою професію з правоохоронною діяльністю.

Бердичівський відділ поліції
ГУНП в Житомирській області

PM902image003 PM130image006 PM134image008 PM233image005 PM756image004