Додому НОВИНИ Культура Фестиваль дитячої та юнацької творчості “Звичайне диво” пройшов теренами Бердичівського району

Фестиваль дитячої та юнацької творчості “Звичайне диво” пройшов теренами Бердичівського району

571
ПОДІЛИТИСЬ

Районний етап Всеукраїнського благодійного фестивалю дитячої та юнацької творчості серед дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей “Звичайне диво” відбувся у п’ятницю, 24 березня, у великій залі Бердичівської  райдержадміністрації. Організаторами фестивалю є служба у справах дітей, відділ освіти та відділ культури і туризму райдержадміністрації.

Даний захід проводиться з метою виявлення обдарованих дітей – сиріт та дітей з малозабезпечених сімей, сприяння розвитку та підтримки їх талантів і здібностей, а також відкриття нових можливостей, які в подальшому житті дитини можуть сприяти у виборі професійної освіти.

Відкрила фестиваль “Звичайне диво” перший заступник голови райдержадміністрації Тетяна Наумчук, яка привітала таланти району з урочистим початком фестивалю, побажала усім учасникам вдалих виступів, а  присутнім і гостям – гарного настрою і позитивних емоцій.

Слід зазначити, що конкурсна програма фестивалю проводилася серед вихованців загальноосвітніх шкіл району, Гришковецької гімназії, а також КНЗ “Бердичівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату. Вікова категорія учасників від 6 до 17 років, а номінації заходу – вокал, хореографія, розмовний жанр та образотворче мистецтво, де було представлено 53 виступи дітей з району.

Конкурсантів оцінювало журі, до складу якого увійшли  начальник служби у справах дітей Олександр Хоренко, начальник відділу у справах сім’ї молоді і спорту Галина Галущак, начальник відділу культури і туризму Леонід Кобилінський, директор Центру СССДМ Олена Продеус, а очолила когорту професіоналів перший заступник голови райдержадміністрації Тетяна Наумчук.

Близько двох годин поспіль у великій залі райдержадміністрації лунали дзвінкі дитячі голоси, запальні танці, очі милували майстерні роботи декоративно-прикладного мистецтва, національно-патріотичні вірші та поезія Великого Кобзаря не залишала байдужим жодного. Все це дарувало присутнім позитивні враження та відчуття справжнього свята талантів. Після виступу, від Бердичівської районної адміністрації та від служби у справах дітей кожен учасник фестивалю отримав заохочувальний подарунок.

По закінченню виступів конкурсантів настав хвилюючий момент і ведуча свята оголошувала місця переможців, а голова журі нагородила кожну дитину-учасника Грамотою і подякувала дітям за подарований гарний настрій, відзначивши, що Бердичівський район має багато талановитих дітей.

Усі учасники фестивалю “Звичайне диво” зробили спільне фото на пам’ять.

Прес-служба райдержадміністрації