Додому НОВИНИ Влада і громада Чергові вибори старости, або Чи дадуть Ірені Лісовій спокійно працювати?

Чергові вибори старости, або Чи дадуть Ірені Лісовій спокійно працювати?

144
ПОДІЛИТИСЬ

29 грудня на сесії Гришковецької селищної ради розглядалось лише одне питання: «Про затвердження на посаду старости в Рейський старостинський округ». Як ми вже повідомляли раніше, згідно чинного законодавства голови громад мають одноосібне право рекомендувати на розгляд сесії кандидатури старост.

На попередній сесії була висунута кандидатура в.о. старости Рейського старостинського округу Ігоря Мосійчука, яку депутати не підтримали. Після цього в селищну раду звернулись жителі Реї та Гвіздави, а також релігійна громада, керівники сільгосппідприємств з переліком його добрих справ та проханням все ж залишити старостою Мосійчука.

Одночасно надійшло звернення й інших жителів громади з проханням призначити старостою підприємця Вадима Рафаловського.

Безпосередньо в ході сесії присутні прихильники Мосійчука ще раз нагадали всім депутатам про своє прохання. Та все ж депутати під час голосування повторно не підтримали кандидатуру Мосійчука.

З іншої сторони вже прибічники Рафаловського також відстоювали свого кандидата і вимагали провести голосування. Відбулась гаряча дискусія, яка часом переходила всі допустимі межі та навіть у штовханину, що призвело до втручання поліції. Дійшло навіть до того, що деякі депутати та активісти блокували вхідні двері, щоб завадити голові селищної ради вийти з приміщення сесійної зали.

Ірена Лісова відмовилась проводити голосування за Рафаловського та повідомила присутніх, що згідно законодавства лише вона має право вносити кандидатури, оскільки саме їй працювати з цією людиною. Тому, враховуючи ситуацію, яка склалася, вона ще раз визначиться з майбутнім кандидатом, якого після обговорення на засіданнях депутатських комісій, внесуть на розгляд сесії.

Володимир КРАВЧЕНКО.