Додому НОВИНИ Влада і громада Чистота в домі – запорука щасливої сім’ї

Чистота в домі – запорука щасливої сім’ї

762
ПОДІЛИТИСЬ

Під гаслом “Чистота в домі – запорука щасливої сім’ї” спеціалісти Бердичівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді 17 травня 2018 року провели навчальний семінар для сімей, які опинились в складних життєвих обставинах, приурочений Міжнародному дню сім’ї, який був встановлений Генеральною Асамблеєю ООН у 1993 році та відзначається 15 травня. Встановлення цього дня покликане звернути увагу громадськості різних країн на численні проблеми сім’ї.

Директор Центру Олена Продеус привітала усіх присутніх батьків із Міжнародним днем сім’ї. Наголосила, що родина була і залишається берегинею духовних цінностей, традицій, культури та історичної спадщини поколінь. На благополуччя і добробут сім’ї впливає багато факторів. Одним із них є належні побутові умови, комфортні умови проживання, затишок, чистота в домі. В чистоті повинно бути не тільки тіло, а й житло. “Чисто не в тому будинку, де мітлою часто метуть, а в тому, де не смітять” – говорить народна мудрість.

Начальник відділу РЦСССДМ Алла Семенюк поінформувала присутніх про законодавчі документи, в яких прописані обов’язки батьків щодо виховання та розвитку дітей. Представила батькам дві системи наведення порядку в будинку, а саме: метод Марі Кондо, який зводиться до того, що тримати вдома слід ті речі, які наповнюють серце радістю, та система Флайледі “Полюби себе, нарешті”, запропонована Марлою Сіллі.

Присутнім були запропоновані практичні вправи “Складемо одяг”, “Розмісти одяг в шафі”. Обговорено важливі правила, яких слід дотримуватись щодня, рекомендовано графік прибирання в будинку.

Виокремлено найважливіші кроки порядку в домі: усьому своє місце, вранці застилати ліжко, побачили сміття на підлозі – підметіть, посуд мийте відразу після приготування їжі, підлогу треба протирати вологою ганчіркою щодня.

Практичний психолог Центру Інна Уманець представила коротко поради, як привчити дитину до порядку. Не варто думати, що якщо дитина маленька, то їй рано ще думати про порядок. Немає таких дітей, які не привчилися б до порядку, є дорослі, які не хочуть їх до порядку привчати. Все залежить від нас, якими ми виховаємо дітей.

У кожної сім’ї різний простір, різні умови проживання, але кожна родина повинна жити в затишному, чистому будинку, тому що ми люди. Затишок – це особлива атмосфера в домі, наповнена турботою та любов’ю кожного члена сім’ї. Змінивши своє відношення до простору, в якому живете, можна змінити свій внутрішній емоційний стан та своє життя.

Бердичівський районний ЦСССДМ.