Додому НОВИНИ Влада і громада Ще раз про деревне вугілля

Ще раз про деревне вугілля

944
ПОДІЛИТИСЬ

В попередньому номері “ЗБ” було опубліковано рішення районної ради “Про екологічну ситуацію, яка склалась на території Гришковецької селищної ради”, в якому висловлювалась стурбованість групи мешканців селища щодо викидів забруднюючих речовин в повітря стаціонарними джерелами ФОП “В.П. Морозов”.

Після даної публікації підприємець Володимир Павлович Морозов завітав у редакцію і роз’яснив, що має усі необхідні дозвільні документи на виробництво деревного вугілля, а також представив протоколи вимірювань вмісту забруднюючих речовин, проведених Державною екологічною інспекцією у Житомирській області, а також протоколи Бердичівського районного відділу ДУ ЖОЛЦ ДСЕСУ від 25 липня 2016 року, в яких зазначено, що концентрація діоксиду азоту, пилу, ангідриду сірчистого та оксиду вуглецю на відстані 100 та 420 метрів від джерела забруднення не перевищує ГДК (гранично допустимі концентрації) і відповідає необхідним вимогам.

Крім того, він представив список майже 200 мешканців смт Гришківці, які проживають на прилягаючій території до виробництва і не заперечують проти цього.

Володимир Павлович також пообіцяв, що виробництво деревного вугілля ним тимчасово призупинено до закінчення перевірок.

Володимир Кравченко