Додому НОВИНИ Влада і громада Щоб квітла родина на вулиці Каштановій

Щоб квітла родина на вулиці Каштановій

119
ПОДІЛИТИСЬ

Діти мають рости в безпеці та комфорті – ця аксіома не потребує доказів у мирний час, і вона набуває ще більшої ваги, коли в країні триває війна.

Тож велика Гришковецька громада поповнилася ще однією великою родиною – з Донеччини прибули подружжя Анастасії та Олексія Мельників, які виховують семеро дітей, шестеро з яких позбавлені батьківського піклування.

На вулиці Каштановій у двоповерховому будинку цього вівторка голова Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко разом із головою Бердичівської районної військової адміністрації Людмилою Димидюк та головою Гришковецької громади Іреною Лісовою взяли участь у відкритті дитячого будинку сімейного типу. Родина Мельників прибула на Бердичівщину з міста Костянтинівка Краматорського району Донецької області. Сьогодні там точаться бойові дії – ворог намагається посунути українські війська та захопити якомога більше території України. Як кажуть батьки, вони не хотіло покидати рідний дім та їхати невідомо в які умови. Проте розуміли, що не мають права наражати на небезпеку своїх дітей.

Допомога надійшла зі сторони держави – за кошти субвенції з державного бюджету для створення ДБСТ в Гришківцях придбали будинок, який складається з 5 спалень, вітальні, ігрової кімнати, комп’ютерного і навчального кабінетів. Також він обладнаний всіма необхідними меблями та побутовою технікою. Ремонт та облаштування житла здійснено спільно за кошти Держави й місцевої громади. Загальна вартість проєкту склала понад 2 мільйони гривень.

Підготували зручне помешкання ще до війни. І як виявилося, цілком вчасно.
І ось будинок відкрив свої двері – ключі від нього Віталій Бунечко вручив главі родини Олексію Мельнику. А ще подружжя з нагоди новосілля отримало численні подарунки, серед яких пилосос та сучасний ноутбук. Вітала новоселів і Гришковецька громада – юні вихованці місцевого дошкільного закладу продекламували гарні віршики та передали невеличкі подарунки своїм новим односельцям. У відповідь ті подарували малечі солодощі та іграшки.

– На цю подію у Гришківцях очікували з нетерпінням. І ось, сьогодні, 16 серпня, будинок відкрив свої затишні кімнати, привітний двір для сім’ї зі сходу нашої країни, які уже відчули війну не по-дитячому, бо змушені покинути рідну домівку. Ми були вражені гостинністю і атмосферою у родині: у всьому відчувається справжня батьківська турбота про дітей, про їх життя, навчання, про їх комфорт. Ласкаво просимо! Нехай радість і щастя поселяться у дитячому будинку сімейного типу назавжди! – зазначила Гришковецький голова Ірена Лісова.

Гості оглянули будинок, який повністю обладнаний та готовий до прийому дітей. Тож варто порадіти за нових жителів та впевнитись, що завдяки турботі держави та хоробрості наших Збройних Сил ніколи більше не будуть більше сумними очі цих дітей, що їх доля буде щасливою, а Гришківці стануть рідними. У добрий час! У добру пору!

Пресслужба Гришковецької громади