Додому ІНФОРМАЦІЯ Щодо попередження шахрайських дій

Щодо попередження шахрайських дій

502
ПОДІЛИТИСЬ

За інформацією відділу власної безпеки при ГУ ДФС у Житомирській області, Бердичівська ОДПІ повідомляє , що знову суттєво активізувалися спроби невстановлених шахраїв злочинним шляхом заволодіти матеріальними цінностями у вигляді грошових коштів суб’єктів підприємницької діяльності від імені службових осіб ГУ ДФС у Житомирській області. Ці злочинні дії в очах громадськості кидають тінь та негативно впливають на честь та ділову репутацію працівників Державної фіскальної служби в цілому.

Зокрема, аферисти телефонують посадовим особам суб’єктів господарської діяльності області від імені керівників податкових органів і вимагають перерахувати грошові кошти на конкретний вказаний ними банківський рахунок.

Здебільшого, така схема виманювання грошей багатьом відома, і суб’єкти господарювання одразу ж звертаються до керівника податкового органу безпосередньо, проте бувають випадки, коли грошові кошти все ж таки перераховуються зловмисникам на зазначені ними рахунок в банку.

Зважаючи на зазначені інциденти, інформуємо, що посадові особи Головного управління ДФС у Житомирській області, його територіальних органів жодних вказівок щодо збору грошей від свого імені чи від імені довірених осіб не давали та давати не можуть.

Працівники ДФС наполегливо радять підприємцям та громадянам бути пильними та обачними, не вірити сумнівним пропозиціям та ретельно перевіряти інформацію.

По кожному факту неправомірних дій шахраями у відношенні до суб’єктів господарської діяльності області негайно звертатися до місцевих органів внутрішніх справ щодо встановлення осіб, які причетні до вищезгаданих шахрайських дій, до оперативного чергового в ГУ ДФС у Житомирській області за телефоном (0412)418-210, а також до відділу власної безпеки при ГУ ДФС у Житомирській області за телефоном (0412)418-003.

Бердичівська ОДПІ