Додому ІНФОРМАЦІЯ Щодо своєчасності сплати ЄСВ платниками

Щодо своєчасності сплати ЄСВ платниками

338
ПОДІЛИТИСЬ

Бердичівська ОДПІ нагадує про те, що платник єдиного внеску зобов’язаний своєчасно та в повному обсязі нараховувати, обчислювати і сплачувати єдиний внесок на загальнообов’язкове соціальне страхування (пункт 1 частини другої статті 6 Закону № 2464).

Сплата єдиного внеску здійснюється у національній валюті шляхом внесення відповідних сум єдиного внеску на рахунки органів доходів і зборів, відкриті в центральному органі виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів, для його зарахування. Єдиний внесок сплачується шляхом перерахування платником безготівкових коштів з його банківського рахунка (частини 5 та 7 статті 9 Закону № 2464).

В результаті сплати єдиного внеску на невідповідний рахунок, виникає недоїмка.

Відповідно до частини 3 статті 25 Закону № 2464 суми недоїмки стягуються з нарахуванням пені та застосуванням штрафів.

За несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску накладається штраф у розмірі 20 відс. Своєчасно не сплачених сум (пункт 2 частини  одинадцятої статті 25 Закону № 2464).

Згідно з частинами 10 та 13 статті 25 Закону № 2464 на суму недоїмки нараховується пеня з розрахунку 0,1 відсотка суми недоплати за кожний день прострочення платежу. Нарахування пені, передбаченої цим Законом, починається з першого календарного дня, що настає за днем закінчення строку внесення відповідного платежу, до дня його фактичної сплати (перерахування) включно.

Бердичівська ОДПІ.