Додому НОВИНИ Медицина Що очікує на Бердичівську районну лікарню?

Що очікує на Бердичівську районну лікарню?

285
ПОДІЛИТИСЬ

Її долею напередодні сесії опікувались цього тижня і керівники та депутати районного рівня, і депутати Бердичівської територіальної громади, і Народний депутат Богдан Кицак.

З метою ознайомитись зі станом справ у Бердичівській районній лікарні сюди у вівторок завітали голова Бердичівської районної адміністрації Людмила Димидюк, голова районної ради Олександр Балянов та Народний депутат Богдан Кицак.

На сьогодні районна лікарня має 4 пакети медичних послуг від НСЗУ. Тут працює більше 200 медичних працівників, які надають послуги жителям Бердичівщини. Після оглядин відділень та службових приміщень Людмила Димидюк та Богдан Кицак відмітили достатньо високий рівень оснащеності лікарні, її готовність до подальшої продуктивної праці.

Тож у чому проблема? У зв’язку із завершенням процесу децентралізації усе майно, яке перебувало на балансі Бердичівської РДА та районної ради, повинно бути передано у власність громад. І це рішення необхідно приймати якнайшвидше.
На думку народного депутата існує декілька варіантів вирішення питання. Зокрема:

1. Перехід на одного власника/засновника і розпорядника в особі Бердичівської громади. Про свою згоду міська рада повідомила цього ж дня в ході проведення своєї позачергової сесії.

2. Перехід на одного розпорядника в особі Райгородоцької громади і засновниками/власниками виступають Райгородоцька, Семенівська, Гришковецька, Швайківська та Бердичівська громади.

3. Не приймати жодного рішення. Тоді лікарня в липні цього року автоматично перейде у власність міста згідно чинного законодавства.
Чи буде лікарню закрито? У жодному разі, стверджують керівники району та народний депутат. Усі зацікавлені у збереженні медичної установи та робочих місць.

Яким шляхом вирішили йти депутати районної ради, читайте в нашому матеріалі на стор. 2.