Додому НОВИНИ Влада і громада Я маю право знати і захищати себе…

Я маю право знати і захищати себе…

550
ПОДІЛИТИСЬ

Протягом листопада-грудня 2016 року у професійно-технічних навчальних закладах м. Бердичева та м. Житомира було проведено інформаційну кампанію “Я маю право знати і захищати себе” у рамках реалізації проекту “Підвищення обізнаності вразливих дітей та молоді, які проживають у гуртожитках ПТНЗ Житомирщини щодо безпечної міграції та працевлаштування” за ініціативи БМГМО “Молодь обирає життя”, підтримки представництва МОМ в Україні та фінансування Міністерства міжнародних справ Канади.

Включилися в роботу спеціально підготовлені тренери з числа вихователів гуртожитків ПТНЗ Житомирщини, педагогів та учнів – всього у кількості 48 осіб. До участі у превентивній роботі були залучені Державний навчальний заклад “Бердичівське вище професійне училище”, Професійно-технічне училище №4, Бердичівський професійний будівельний ліцей та 9 ПТНЗ м. Житомира. Протягом двох місяців тренери провели 75 заходів (19 заходів у м.Бердичеві та 56 заходів у м.Житомирі). Загалом, превентивною роботою було охоплено 1521 учень. Різноманітні за формою і методами заняття проходили як на базі гуртожитків, так і самих навчальних закладів: тренінги, засідання відеоклубу на тему: “Людина – не товар!”, перегляд і обговорення відеофільму “Життя на продаж”, використання настільних ігор “Рожеві окуляри” та “Галопом по Європах” тощо.

dsc03302Педагогічні працівники ознайомили учнів із фактами існування сучасного рабства в Україні та за її межами, з сучасними тенденціями та особливостями проявів торгівлі людьми, із способами вербування та потрапляння людини у тенета торговців, формами експлуатації, правилами безпечного виїзду за кордон.

20161123_115843Заходи були проведені в цікавій, інтерактивній формі, що дало можливість учням змістовно та корисно провести час, поглибити знання з проблеми торгівлі людьми, задуматись над власною безпекою в ситуаціях пошуку роботи та при  виїзді за кордон. Рівень своєї поінформованості учні мали можливість визначити за допомогою вхідних та вихідних анкет. По завершенню кожного заняття учасники отримали пам’ятки та буклети інформаційно-просвітницького спрямування.

Кому, як не молодим, сильним і розумним піднімати українську економіку, будувати незалежну державу. І, знаючи закони держави, не втратити людської гідності, зберегти своє життя та здоров’я.dsc03293