Додому НОВИНИ Влада і громада Боголюбивим пастирям, чесному монашеству і всім чадам

Боголюбивим пастирям, чесному монашеству і всім чадам

686
ПОДІЛИТИСЬ

Боголюбивим пастирям, чесному монашеству і всім чадам
Житомирської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату
Христос Воскрес!

izaslavВозлюблені у Господі досточтимі пастирі, весь клір церковний, чесні іноки та інокині, боголюбиві браття і сестри!

Щиросердечно вітаю всіх вас з великим і спасительним святом Світлого Христового Воскресіння! Знову даровано нам Господом щастя зустріти великий таємничий ранок Христового Воскресіння і вітати один одного святими словами: Христос Воскрес!
Починаючи із світанку пасхального дня, світ охоплює нова весна надії; того дня вже почалося наше воскресіння, оскільки Великдень не тільки відзначив собою певний момент історії, але і явивсь початком нового стану: Ісус воскрес не для того, щоб пам’ять про нього залишалася жива в серці Його учнів, але щоб Він Сам жив в нас, і щоб ми могли в Нім вже відчути радість вічного життя. Бо те, що Він перетерпів заради нас, минуще; а те, що Він зробився нашим Викупителем, це буде повік.

У наш час несамовито гримлять барабани смерті і темряви. Деякі люди вірять, що знищення своїх побратимів похвальне і корисне, але вони помиляються. На жаль, винищування і придушення слабких найсильнішими домінує в сьогоднішній світській піраміді влади. Світ, ще досі дуже розділений жадібністю тих, хто шукає легкої наживи, зраненим егоїзмом, який загрожує людському життю та сім’ї, егоїзмом, який не приносить миру для цієї нашої Землі!

Цьому пануванню сил темряви Церква відповідає благодаттю і силою Воскреслого Христа. Той, Хто взяв на Себе страждання і немочі кожної людини, пропонує також світу через Своє Воскресіння впевненість у тому, що смерть приречена.

Неповним буде наше святкування Воскресіння Христового, якщо ми не поспішаємо розділити пасхальну радість з нашими ближніми, тим більше з потребуючими допомоги, розради і підтримки. Стародавні християни в це велике свято здійснювали справи любові й благочестя. Наслідуючи Господа, що Своїм Воскресінням звільнив людство від уз гріха і смерті, прості люди допомагали злиденним, сиротам і убогим, освячені яства роздавали бідним, відвідували хворих.

Давайте будемо допомагати тим, хто позбавлений засобів до існування і не здатний захистити себе. Сповістимо всім, хто не знає Христового Воскресіння, що відтепер смерть подолано!

У цей великий і світлосяйний день щиро вітаю всіх із Пасхою Господньою і кожного з вас древніми і святими словами:

Христос воскрес! Воістину воскрес!

Пасха Христова, ІЗЯСЛАВ,
2016 р.Б. Архієпископ Житомирський і Овруцький
м. Житомир